Zorgmaatwerk | behandeling en begeleiding

Je bent hier:

26 mei: Open dag begeleidingsteams KwadrantGroep

Categorie  
23 mei 2016 11:02 uur

Omdat steeds meer mensen in Friesland behoefte hebben aan begeleiding, zijn sinds 1 mei in bijna alle gemeenten van deze provincie begeleidingsteams van de KwadrantGroep actief. Deze teams staan mensen bij die aanlopen tegen problemen van bijvoorbeeld psychiatrische, financiële of opvoedkundige aard.

De begeleidingsteams zijn ontstaan uit een samenwerking tussen de (thuis)zorgorganisaties De Friese Wouden, Zorgmaatwerk en Palet. De in totaal 70 begeleiders die er deel van uitmaken zijn maatschappelijk werkers, thuisbegeleiders, woonbegeleiders, gezinscoaches en casemanagers. Ieder teamlid heeft zo zijn of haar eigen specialisme. Door deze samenwerking van verschillende expertises krijgen cliënten precies de hulp die zij nodig hebben.

De verschillende begeleiders uit een team werken onderling nauw samen. Op deze manier zorgen ze snel voor de best passende begeleiding en kunnen eenvoudig op- of afschalen naar respectievelijk zwaardere of lichtere vormen van hulp. Maar ze zijn ook ieder verantwoordelijk voor een eigen wijk of dorp, om zich goed te kunnen verdiepen in hun werkgebied, te weten wat er speelt en om de lijnen kort te houden met andere professionals in de zorg.

Omdat onder andere de huisarts, het gebiedsteam van de betreffende gemeente, het Centrum voor Jeugd en Gezin en het wijkteam van de thuiszorg eenvoudig een beroep kunnen doen op het begeleidingsteam, hoeven cliënten niet lang op hulp te wachten.

Wilt u meer weten over het begeleidingsteam in uw gemeente? Op donderdag 26 mei organiseren we een open dag in ons gezamenlijke kantoor aan de Eeltje Folkertsmastraat 1 in Leeuwarden. U bent hier tussen 10.00 en 18.00 uur van harte welkom.

 

Voor aanvullende informatie kunt u terecht bij Wieke van den Akker, coördinator WMO. Haar email is: wvdakker@zorgmaatwerk.nl. Het nummer van de afdeling begeleiding is: 088-0181701. 

<< Vorige pagina